Разградските ротарианци дариха 1000 долара за борбата с полиомиелита

Разградските ротарианци спазиха ежегодната си традиция да даряват събрана от тях сума за борбата със заболяването полиомиелит – съобщават от Ротари клуб Разград.

Всяка година в края на месец октомври целият свят се обединява в борбата за изкореняване на полиомиелита – припомнят от клуба. Такава кампания се провежда и в България от Ротари, която набира средства във фондация. Ротарианци от клуба в Разград ежегодно даряват сумата от 1000 щатски долара.Всеки дарител е носител на отличието Пол Харис.

Полиомиелитът е парализиращо и потенциално фатално заболяване, което все още заплашва децата в някои части на света. Полиовирусът засяга главно деца под пет години и може да причини тотална парализа за часове. Полиомиелитът може да бъде предотвратен с ваксини, но не е лечим, след като настъпи заболяването.  Преди 30 години Ротари Интернешънъл се включва в борбата с тази болест и до днес е дарила повече от 1,8 милиарда долара. Българските ротарианци участват с дарения за над 350 000 щатски долара. Ротари е организация, която има кампании за превенция и на други заболявания. Тези инициативи са важни за ротарианците, защото няма нищо по-ценно от това хората да бъдат по-здрави и щастливи – допълват още от разградския клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *