Разградските колоездачи вече подобряват по два национални рекорда на състезание  

Отлично представяне на разградските колоездачи на Държавния лично-отборен шампионат, провел се на 13 и 14 октомври в зала „Колодрума“ в Пловдив. Само за едно състезание състезатели на СКК“Спринт“ подобриха два национални рекорда – Павел Николов при юноши старша възраст и Мирослав Минчев при мъжете.

Общо спечелените медали от разградските състезатели са 8. При мъжете участваха Мирослав Минчев, Николай Станчев, Драгомир Николов и Тодор Кожухаров, а при юношите Павел Николов, Искрен Василев и Никола Петков.

Павел Николов е шампион в спринта и на 1000 м., където постави национален рекорд за юноши с време 1.5:865 сек. Талантливият млад колоездач спечели и сребърен медал в кейрина, а заедно с Искрен и Никола са на второ място и в отборния спринт.

Също с 4 медала е неговият треньор Мирослав Минчев. Той за пореден път е подобрил националния рекорд на 1000 м., но при мъжете – 1.2:471 сек., победител е и в спринта и кейрина, а заедно с Николай Станчев и Тодор Кожухаров са на второ място в отборния спринт.

Следващото голямо състезание на двамата национални рекордьори – Павел Николов и Мирослав Минчев – е Балканиадата в Пловдив на 27-29 октомври. С постиженията си и двамата са част от националния отбор на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *