Разградската Филхармония чества годишнина на Верди с арии от „Травиата”, „Риголето” и „Набуко”

Разградска Филхармония „Проф. Димитър Ненов” почита годишнина на Джузепе Верни с концерт от най-популярните му арии. През настоящата година се навършват 120 години от смъртта на великия италиански композитор.

Концертът е утре, 26 май, от 19,00 ч. в зала „Филхармония”. Диригентът на филхармонията Левон Манукян съобщи, че солисти на разградските оркестранти ще са двама млади оперни певци – Миглена Славова – сопран и Андрея Мирчев – тенор. В програмата са включени откъси от оперите „Травиата”, „Риголето”, „Набуко”, „Силата на съдбата” и други.

Млад солист ще има Разградската филхармония и на следващия си премиерен концерт – през юни. Само че той няма да е точно гостуващ, а ще си е у дома си. Фидоси Керчев подготвя творби на с музикантите  от родния си град Увертюра „Ромео и Жулиета” и „Концерт №2 за пиано и оркестър”.

В плановете на Манукян влиза и представяне на рок-симфония със солист един от участниците в „Гласът на България” Сергей Вардеварян, а в репертоара на музикалния спектакъл ще звучат парчета на „Apocalyptica”, „Nightwish”, „Dream Theater”, AC/DC „System of a Down”.

Развитието на Разградската филхармония се забелязва сред публиката в страната – обяви директорът на Театрално-музикален център-Разград Тодор Мадолев. След успеха на „Ленинградска симфония” на Шостакович вече има заявки тя да бъде представена в 12 града в България.

На различни етапи са и проекти за работа дует „Авеню”, Йорданка Христова, братя Аргирови и други популярни творци – съобщи Мадолев. Подготвят се и нови заглавия с театралната трупа от ТМЦ, пречки обаче театралите срещат в Министерството на културата, откъдето бавят предвидените за издръжка на театъра средства, като такава тенденция по думите на Мадолев има и за други културни институции в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *