Първо следствие от днешната заповед на здравния министър: Отлагат Есенния панаир в Разград

Панаир

Във връзка със запитвания на граждани Община Разград информира, че подготовката за организирането на 29-тото издание на Традиционния есенен панаир в Разград стартира преди повече от месец. В Община Разград постъпиха над 70 заявки от търговци на хранителни и промишлени стоки, бира скара и собственици на атракциони. Подготвена бе и културна програма за любителите на различни стилове музика за периода 9-15 септември. Създадена бе организация за спазване на действащите през последния месец противоепидемични мерки – еднопосочно движение, присъствие с маски и спазване на социална дистанция.

От пресцентъра на Община Разград допълват, ме междувременно днес, 2 септември, Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която от 7 септември „се преустановява провеждането на всички масови мероприятия – музикални и други фестивали, събори и др.“.

Съобразявайки се със заповедта на министър Стойчо Кацаров, издигайки в основен приоритет живота и здравето на нашите съграждани и имайки предвид усложняващата се епидемиологична обстановка в региона – обявяването на „тъмночервена зона“ в Търговище и „червена зона“ в останалите съседни области – ръководството на Община Разград взе решение за отмяна на провеждането на Традиционния есенен панаир. От общината уверяват гражданите, че при първа възможност, свързана с подобряване на епидемиологичната обстановка и подходящи метеорологични условия, провеждането на подобни масови събития от културния календар на Община Разград ще бъде възстановено. Дотогава от местната управа призовават жителите на Община Разград да спазват противоепидемичните мерки, разпоредени от здравните власти, за да достигнем по-скоро до периода, в който ще се възстанови провеждането на масови събития и ще се нормализира общественият живот.

 

 997 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *