Първи случаи на иззети автомобили заради засечени пияни и дрогирани шофьори в Разградско – в Ушинци и Исперих

Пътна полиция

За първи случаи на иззети автомобили заради шофьори, засечени да карат пияни или дрогирани, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Това става възможно след влизане в сила на изменение на Наказателния кодекс.

40-годишен разградчанин е задържан за управление на МПС след употреба на дрога. Шофираният от него автомобил „Волво В50“ е спрян около 19.40 часа на 11 август в село Ушинци. Пробата на водача с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на кокаин. Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

„Фолксваген Пасат“ е спрян около 01.20 часа на 12 август в град Исперих. В хода на полицейската проверка е установено, че 41-годишният водач от село Подайва шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,44 промила в издишания въздух. Лицето е дало кръв за химичен анализ. Автомобилът е иззет с протокол за оглед. Води се бързо производство по чл.343 Б, ал.1 във връзка с ал.5 от Наказателния кодекс.

Още един нарушител е засечен през последните дни по пътищата на Лудогорието да шофира дрогиран, но неговата кола не е иззета. Лек автомобил „БМВ 745Д“ е спрян около 00.08 часа на 13 август в кубратското село Беловец. В хода на полицейската проверка е установено, че 24-годишният водач от село Сеслав шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на метамфетамин. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е започнато бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *