Първи починал от COVID-19 в Разградско – възрастен мъж от Исперих

Коронавирус

За първи случай на починал жител на Разградска област с потвърдена диагноза от COVID-19 съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград, позовавайки се на информация от директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева.

Починалият пациент е на 79 години, от гр. Исперих, хоспитализиран на 08.06.2020 г. в ОИБ на МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград с пневмония. Резултатът от направеното изследване за наличие на COVID-19 е положителен. Лицето е имало следните придружаващи заболявания: захарен диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония. Днес по обяд пациентът рязко се влошава и е поставен на командно дишане и въпреки активната реанимация настъпва летален изход. Ще му бъде извършено служебно погребение от община Исперих, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на територията на област Разград изказва съболезнования на семейството на починалия.

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева днес e регистриран и още един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград.

Новият случай е мъж на 70 г. от село Ясеновец, съпруг на хоспитализирана на  10.06.2020 г. в  Отделение по инфекциозни болести /ОИБ/  на  МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД. Мъжът е потърсил медицинска помощ на 11.06.2020 г.  с оплаквания от болки в гърлото и е хоспитализиран в ОИБ на разградската болница. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e на 12.06.2020 г. в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.  Лицето е с придружаващо заболяване – бронхиална астма.

Поставените под карантина лица в областта са 363.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 40, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“  АД гр. Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *