Първи жалби за изборни нарушения

За разлика от предишните парламентарни избори през април, сигналите и жалбите за нарушения, свързани с вота, започнаха още в първите дни от предизборната кампания. За изборите за 45-то Народно събрание първата жалба постъпи 2 дни преди изборния ден, а общо сигналите станаха 10.

В кампанията за 46-то Народно събрание в Eлектронния публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до РИК и решенията по тях, от вчера има вписана една жалба. Тя е от Коалиция „Демократична България-Обединение“ и e свързана с винилите, окачени на огражденията около ремонтиращата се джамия „Ибрахим паша“ в Разград. Според десните част от винилите, които са с лика на кандидата за депутат от ГЕРБ Гюнай Хюсмен, са предизборна агитация върху сграда публична държавна собственост. Жалбата е подадена вчера, но тъй като РИК-Разград не е заседавала, се очаква да се произнесе с решение днес.

Междувременно в ОДМВР-Разград е подадена друга жалба, свързана с вота, като водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“  Симеон Изворов увери, че ще я подаде и в РИК-Разград. Тя също касае агитационен материал. Входът на наскоро брандирано помещение на площад „Ларго“, което ИМВ използва за щаб, е осъмнал облепен със стикери на футболен отбор и надраскан с нецензурни изрази. След огледа от полицията привържениците на ИМВ почистиха рекламния си материал и апелираха за толерантна кампания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *