Пунктът за тестване преди мача “Лудогорец” – “Брага” ще работи и утре

Кампанията по тестуване с бързи антигени тестове за феновете на Лудогорец продължава  и утре в деня на мача от Лига Европа “Лудогорец” – “Брага”. Той ще работи в четвъртък от 8,00 ч. до 20,00 ч.

Пунктът се намира на билетната каса на улица “Васил Левски”, в него се извършват тестове за феновете на отбора, които вече притежават входен талон за двубоя с Брага или възнамеряват да закупят такъв. Всеки ще бъде тестуван срещу представен билет.

Както е известно, със заповед на Министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров от 21 октомври се въвежда задължителното използване на зелен сертификат за присъствие на футболните мачове от българското първенство и евротурнирите.

Ето кои са трите опции, които означават, че имате зелен сертификат (достатъчно е една от трите да е валидна):

1. Сертификат за завършен цикъл за ваксинация. Такъв сертификат е без краен срок.
2. Сертификат за преболедували коронавирус (потвърдени случаи с положителен резултат в националния регистър за борба с COVID-19). Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR или антигенен тест от сертифицирана лаборатория.
3. Сертификат, който се издава на базата на направен тест. При PCR теста срокът на валидност е 72 часа след получаване на резултата, а при антигенен тест – 48 часа.

Цифровият вариант за европейски зелен сертификат може да бъде получен от https://www.his.bg/bg/dg.

 1,922 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *