Протестът за Русе-Кубрат затвори пътя за Варна, ще се прави всяка събота

Протестът за лошото състояние на пътя Русе-Кубрат започна по план със затваряне на направлението към Червена вода, но след това спонтанно участниците решиха да блокират и главния път Русе-Варна. Те излязоха с плакати, тъпани и свирки, като затвориха движението и дори завъртяха хоро съобщава www.rusemedia.com.
Над 100 души от всички населени места, през които минава разбития път от републиканската пътна мрежа, се включиха в протеста. Те заявиха, че не вярват на обещанията на Агенция „Пътна инфраструктура“ и докараха автомобили и дори камион, за да затворят движението. Протестиращите са категорични, че им е дошло до гуша да трошат колите си, а временното изкърпване на дупки е само до село Тетово, след което пътят е като лунен пейзаж.
Въпреки че лично шефът на АПИ дойде в Русе преди няколко дни да обясни, че парите са заделени и процедурите са в ход, хората искат машините да дойдат незабавно. Докато това не стане, заплашват да блокират всяка събота пътя за Варна.
На място пристигнаха представители на двете Областни пътни управления от Русе и Разград, за да обяснят, че няма как процедурите да се проведат по-бързо, тъй като си има законови срокове. В най-добрия случай ремонтът може да започне в средата на август, но най-вероятно това ще стане в началото на септември.

Видео и още снимки от протеста вижте ТУК.

 2,125 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *