Прокуратурата търси кой е виновен за раната на лъва, наказанието е до 3 години затвор

Едно досъдебно производство с обществено значим интерес е образувано през октомври от прокуратурата в Разград. Това става ясно от справка, разпространена от Окръжна прокуратура-Разград.

62 са разследваните наказателни производства през миналия месец. Внесени са 42 обвинителни акта срещу 46 обвиняеми. Най-много са за общоопасни престъпления – 21, 6 са за престъпления против личността, по 4 – за престъпления против собствеността и против стопанството, по 2 – против брака и семейството, против дейността на държавни органи и обществени организации, документни престъпления.

В съдилищата в Разградско са внесени 9 предложения за споразумения срещу 11 лица, а предложенията за освобождаване от наказателна отговорност са 11 срещу 12 лица. 2 са предложенията за прекратяване на производствата, тъй като са срещу непълнолетни.

Общо обвиняемите през октомври са 69.

От прокуратурата съобщават, че на 9 октомври е образувано досъдебно производство за това, че в периода м.септември-м.октомври 2019г. в гр. Разград като е проявена жестокост към гръбначно животно – мъжки лъв, отглеждан в „Зоокът“ – Разград, му е причинено противозаконно трайно увреждане. За подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *