Прокуратурата разследва Пътното, защото не са сигнализирали навреме за откраднатите знаци

Разследването на инцидента с отрязаните с ъглошлайф 20 пътни знака по пътя за „Амилум“ се разклони на две. Освен досъдебното производство за откраднатото държавно имущество днес Окръжният прокурор Тихомир Тодоров е образувал и проверка на представителството на Агенция „Пътна инфраструктура“-Разград заради забавеното уведомяване на разследващите органи за инцидента. Както вчера стана ясно, кражбата е установена от служителите на АПИ на 5 март, сигнал в полицията обаче е подаден едва на 8 март.

Прокуратурата е дала 10-дневен срок на ОДМВР-Разград да установят защо след като е установена липсата не е изпратен веднага сигнал до ОДМВР. Проверката трябва да отговори и на въпроса: „Защо няма устно уведомяване на полицията и какви са като цяло причините, довели до забавяне на процесуално-следствените мероприятия, извършени в неблагоприятна зимна обстановка“.

Припомняме, че кражбата стана публично известна вчера. Според служителите на АПИ 20-тте изчезнали метални стълбове с пътни знаци са отрязани с ъглошлайф. Щетите са на стойност 4652 лева., а ремонтът на участъка от 4,6 км. от път III-4904 О.п. Разград – Кубрат/ – ж.п. гара Разград – /Разград – Дянково/, преминаващ край Северната индустриална зона на Разград, бе извършен миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *