Проект „Лидери на новия век” стартира в Разград

225 младежи от четири общини в Разградска област ще участват в обучения по проект, реализиран от сдружение „Фабрика детските мечти” – съобщи ръководителят на проекта „Лидери на новия век” Валентина Иванова.

По проекта се предвижда до края на годината да се проведат четири кампании. Целевата група, към която са насочени, са състои от 75 младежи от 15 до 29 години от община Разград, по 50 от Кубрат, Исперих и Самуил.

По време на първата кампания, която стартира от 1 август ще се проведе уъркшоп по теми за неформалното образование, младежкото предприемачество и личностно и професионално кариерно ориентиране сред младите хора. Обучението ще е 3 дни по 4 часа дневно в офиса на сдружение „Фабрика детските мечти” – офис 30 в Битовия комбинат в Разград.

„Лидери към новия век” ще е темата на практическия семинар от втората част на проекта. В него младежите ще се придобиват лидерски умения.

В третата кампания са предвидени срещи с успешни в областта си лидери, а четвъртата предвижда провеждане на изложения        на младежки организации от страната, представяне на добри практики и обмяна на опит.

Проектът „Лидери на новия век” е на стойност 20 234 лева, финансиране се от Министерството на младежта и спорта, Национална програма за младежта, подпрограма „Национални младежки инициативи и кампании”. Повече подробности за него могат да бъдат намерени на Фейсбук страницата на сдружение „Фабрика детските мечти”.

От името на сдружението, на което е заместник-председател, Валентина Иванова изказа благодарност на Областния управител Гюнай Хюсмен за съдействието, което е оказал на „Фабрика детските мечти” и на кмета д-р Валентин Василев за предоставянето на офис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *