Продължава почистването на Лома, което Общината започна през лятото

Община Разград продължава почистването на коритото на река Бели Лом в границите на Разград и Ушинци – съобщи заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев.

От пресцентъра на местната управа припомнят, че в областния град тази дейност стартира през лятото на миналата 2020 година. Настоящият втори етап включва действия по разчистване на коритото на реката от литорасли и дребноразмерна растителност в района от Автогарата по ПГИ“Робер Шуман“ в Разград. Отстранената саморасла растителност се раздробява на място с мулчер. Успоредно с това работниците от Общинско предприятие „Паркстрой“ разчистват и отпадъци от различен характер и обем, изхвърлени в коритото на реката.

Тече  подготовка на почистването на скатовете от наслоените наноси с оглед превенция и предотвратяване на щети от прииждане на вода при по-големи валежи. Части от северния скат, до който има достъп, вече са обходени и почистени от бобкат.  При подобряване на атмосферните условия ще започне почистването и на южния скат.

Междувременно продължава и работата по почистване на коритото на река Бели Лом и в границите на село Ушинци. Там също с оглед превенция от наводнения се чисти едра и дребна растителност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *