Проверяват разградската болница за смъртта на 21-годишна жена

МБАЛ

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ стартира проверки в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали и в МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Разград във връзка с обявени днес в Националната информационна система смъртни случаи на две млади жени. Починалата в Разград е на 21 години, а в Кърджали – на 33. Това съобщават от институцията
И двете пациентки са с доказана коронавирусна инфекция, но в системата липсва информация за придружаващи заболявания.
Според Единния национален регистър да последното денонощие битката с коронавируса у нас са загубили 51 души, сред тях са и двете млади жени. РЗИ-Разград обаче от повече от седмица пропуска да съобщи има ли смъртни случаи от COVID-19 и колко са те.

От началото на епидемията за първи път агенция “Медицински надзор” прави такава проверка, макар и в други дни от началото на епидемията да е имало случаи на починали в млада възраст пациенти.

За изпълнителния директор на МБАЛ-Разград д-р Гечо Жеков обаче това не е първа подобна проверка. По време на предишния му мандат през 2015 г. лечебното заведение бе проверено зарази смъртта на 8-годишно дете пред вратите на болницата, а тогавашният здравен министър Петър Москов поиска оставката на Жеков и я получи.

3 Replies to “Проверяват разградската болница за смъртта на 21-годишна жена”

  1. Един бронхит една плевмония немодат да излекуват уж били лекари

  2. Умориха янашите лекари как може да я изпишат от гинекология като здрав със температура и след 2 часа да е във орил а след 6 тият ден уж резолтатите излизат добре на 14тия ден се обаждат че е починала грешка на наши лекари във болницата тя си беше здрава

  3. Това подобие на “болница” трябва да се закрие незабавно и всички ръководители трябва да се осъдят по бързата процедура. Момичето е родила в болницата преди десетина дни и най-вероятно там са я заразили тъпите сестри и санитарки, чиито професионализъм също е под свякаква критика. Едно младо момиче си отиде заради несвършена работа на едни хора работещи в тая “болница”. Аллах да е на помощ на близките на момичето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *