Провериха над 1000 коли по време на полицейската спецоперация в малките населени места

Пътна полиция

Над 1000 автомобила бяха проверени по време на специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места  и извън тях – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Тя се се проведе от 13 до 18 август на територията на ОДМВР-Разград. По време на акцията са констатирани и заснети 361 нарушения на скоростните режими. Проверени са 1084 моторни превозни средства и 1386 лица.

За установените нарушения са съставени 194 фиша и 62 акта. Целта на разпоредената полицейска акция бе да се засили контрола за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите бяха проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по Закона за движение по пътищата.  13 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани, двама за неправоспособност, трима – за отнето предимство на пътя. Четирима шофьори са седнали зад волана след употреба на алкохол, като при трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

В хода на операцията са връчени 54 електронни фиша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *