Преръмя, но не провали първия концерт от Панаира на киселото мляко

Смили се природата над публиката и организаторите на първия вечерен концерт от 18-ия Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти. Току по средата на изпълненията на фолклорните състави се опита да завали, част от хората извадиха чадъри, други се поизнесоха, но все пак повечето останаха да гледат вихрените танци от Русия, Грузия, Чили, Канарските острови и Китай.

А в началото Ларгото бе пълно, възрастни хора бяха заели подредените столове час и половина преди официалния час за началото на концерта. Началото бе ефектно – от малките и по-големите танцьори от ДТШ”Хорце” към ЦПЛР ЦРД-Разград. Малките съвсем подходящо за празник на киселото мляко започнаха с танц, наподобяващ игра между агънца или козлета, каките пък обаяха още повече публиката с широки усмивки и красив танц.

След това водещият Александър Александров-Алекс представи участниците и започна да ги обявява с подробности за всеки от съставите.

Вероятно за пръв път в 18-годишната история на празника официално лице не откри Панаира, кметът отсъстваше по здравословни причини, а заместниците му гледаха концерта от първия ред.

Този протоколен пропуск обаче изобщо не се отрази както на качеството на концерта, така и на задоволството на зрителите от атрактивните изпълнители от Русия, Грузия, Чили, Канарските острови и Китай. Специална изненада имаше от руснаците, които както едновременно пееха и танцуваха, а бяха подготвили и българска народна песен.

Ще може да ги видим отново и отново и във втория и третия вечерни концерти във вторник и сряда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *