Признание за чистачка, намерила 19 300 лева и я предала в полицията

Почетна грамота за доблестна постъпка връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Симеонов на 50-годишна жена от село Раковски, която намери и върна в полицията чанта с пари, лични вещи и документи, собственост на възрастна 84-годишна разградчанка.Това съобщават от пресцентъра на полицията.

Съвестната жена се оказа служителка на общинското предприятие „Паркстрой“. Тя разказа, че се натъкнала на чантата в района на Професионалната гимназия по икономика в Разград около 16 часа на 10 юни. Вътре открила лични документи, портмоне и голяма сума пари, поставени в найлонов плик.


Чантата донесла по най-бързия начин в сградата на ОДМВР-Разград. С помощта на оперативния дежурен и полицейски служители от патрулния екип на Районно управление – Разград е издирена дъщерята на собственичката. В присъствието на двете страни и полицейските служители са преброени парите, които се оказали 19 300 лв. Всички вещи и суми са върнати на потърпевшата, благодарение на съвестната постъпка на жената, която ги е намерила.
На срещата в сградата на ОДМВР-Разград днес присъстваха кметът на община Разград Добрин Добрев и областният управител Владимир Димитров. Градоначалникът връчи грамота и ваучер на Джеврие Мехмед, а областният управител – плакет със символа на Разград Златния пегас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *