Признание за педагозите от Лудогорието: 7 учителки с отличието „Неофит Рилски”, директор – с грамота

Осем педагози от Лудогорието получиха в Регионалното управление на образованието в Разград признание днес за дългогодишната си работа в образователната сфера. По традиция в дните около 24 май се обявяват новите носители на почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски”, което се връчва от 24 години насам.

Право да номинират за тези награди имат РУО и синдикалните структури по региони, образователните инспекторати са с определени квоти по региони.

Тази година всички носители на наградата от региона са дами и всички са популярни имена, известни не само сред учениците си, но и сред обществеността с изявите и на децата, с които работят и със собствените си постижения.

Сред тазгодишните носители по две са преподавателките по Български език и литература, по английски език и начална степен, 4 са от община Разград, а 3 – от Кубрат, като двете са от едно и също училище. Тази година има и призьор, който вече е получавал наградата – Нуртен Ферзуева е носител на приза от 2013 г.

Отличията „Неофит Рилски”  началникът на РУО на МОН Ангел Петков връчи на: Нуртен Ферзуева – старши учител начален етап в ОУ”Никола Икономов”-Разград, Айтен Кязимова – старши учител по английски  език в ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград, Нуршен Мутиш – старши учител начален етап в СУ”Христо Ботев”-Кубрат, Галя Русева  – старши учител по Български език и литература и история и цивилизация в ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Севар, Нина Цонева – учител по английски език в СУ”Христо Ботев”-Кубрат, Ниргюн Ахмед – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПГХТБТ”Мария Кюри”-Разград и Искра Ганева – старши учител по Български език и литература в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. Аргументите за всички са: за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование

Ангел Петков връчи награда и на директора на ОУ”Васил Левски”-Разград Диана Първанова. Нейният приз е грамота за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредно положение в страната. Първанова посвети наградата на общността на ОУ”Васил Левски” – учители, ученици, родители, всички, които са били съпричастни през годините на активната дейност в училището.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *