Премиерът Кирил Петков: Правителство на малцинство е по-добре от това да сме правителство, на което се извиват ръце

Правителство на малцинство е по-добре от това да сме правителство, на което се извиват ръце – това заяви на пресконференция на ПП”Продължаваме провяната” днес. Поводът за изявлеинето бе обявеното по-рано от Слави Трифонов напускане на коалицията от страна та ИТН.

Готови сме да поемем риска да сме правителство на малцинството, но да не харчим нито лев без контрол – каза още Петков

Вярвам, че в ИТН има хора, които не искат да са част от една гигантска корупционна схема. БСП и Демократична България ни дадоха пълна подкрепа – категоришчен бе още премиерът.

По думите му през последните седмици Гроздан Караджов е поискал 3.6 млрд. лв. отгоре върху вече договорените 2,2 млрд. лв. в актуализацията на бюджета. Имаме доказателства, че парите ще отидат при фирми, близки до предишната власт, които бяха разследвани за злоупотреби – обясни Петков

Утре внасяме промените в Закона за КПКОНПИ. Нашето предложение за председател е Бойко Рашков. ИТН обявиха, че категорично са против тази номинация, но не дадоха никакви аргументи – заяви още министър-председателят Кирил Петков.

One Reply to “Премиерът Кирил Петков: Правителство на малцинство е по-добре от това да сме правителство, на което се извиват ръце”

  1. ‘Всичко повече от ясно си е написано в статията.
    От Бойко Рашков се страхуват само лицата, свързани с кражби, корупция и тежки криминални престъпления и не могат да докажат произхода на милионите и милиардите си.
    Скоро ще излезе новият списък ‘ Магнитски 2’. Ще бъде интересно да видим кои лица ще фигурират в него!?
    Логично е това да са лица, които по всякакъв начин се противопоставят на действията и решенията на Бойко Рашков, Кирил Петков и Асен Василев.

    Европейският главен прокурор Кьовеши е гласувала пълно доверие на Бойко Рашков. Останалото е повече от ясно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *