През юни Разград домакинства на фестивал “Пътеводител на доброто”

На 16 юни 2024 г. в Разград ще се проведе първото издание на фестивала „Пътеводител на доброто“ – съобщават от Сдружение Българо-румънски трансграничен институт по медиация.

Фестивалът „Пътеводител на доброто“ е форум за представяне на ефективни социални модели от практиката на социалните услуги в България и за насърчаване на активното включване на техните потребители в обществения живот.

Фестивалът предоставя уникалната възможност за среща и обмяна на опит, идеи и вдъхновение на професионалисти, работещи в социалните услуги и потребители и към момента е единствен подобен в България. Ще се провежда ежегодно и е посветен на 9 юни – Международния ден на приятелството. Организаторите вярват, че благородното и спояващо чувство на приятелството е  способно да изгради траен мост между социални работници, потребители на социални услуги и обществеността за един по-красив, по-добър и мирен свят.

Фестивалът е отворен за участие на социални услуги от цяла България (социални работници и потребители) без ограничение и няма такса за участие. Изисква се регистрация в срок до 30.04.2024 г.

Първото издание на „Пътеводител на доброто“ ще се проведе на 16 юни 2024 г.  в гр. Разград, Градски парк, фестивална сцена „Ронда“. Събитието се организира от Сдружение Българо-румънски трансграничен институт по медиация (БРТИМ), Агенция Генезис, Виталити Груп и Генезис Арт под патронажа на кмета на Община Разград и със съдействието на Община Разград.

Организаторите обещават богата и разнообразна програма в три панела, флашмоб, детска анимация, гостуващи изпълнители, много забавления и изненади за участниците и гостите на фестивала.

Страница на фестивала във фейсбук: https://www.facebook.com/PatevoditelNaDobroto

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *