През пролетта започва текущ ремонт на 6 км. на пътя Тодорово – Къпиновци

Ремонтната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2024 г. предвижда текущ ремонт на 6 км от път III-2306 Тодорово – Печеница – Средоселци – Къпиновци, преминаваща през община Исперих, област Разград. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов на срещата си с кмета на Исперих инж. Белгин Шукри – информират от пресцентъра на АПИ.

Ремонтните дейности ще бъдат изпълнени от пътноподдържащото дружество, с което АПИ договор за ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Предвижда се те да започнат в новия строителен сезон и да продължат около 3 месеца.

За обновяването на трасето има готов технологичен проект, който включва ремонтни дейности по цялото трасе на третокласния път – от кръстовището с път II-23 Исперих – Окорш при с. Тодорово, до с. Къпиновци при кръстовището с път III-702 Подайва – Исперих. Прогнозната им стойност е около 5 млн. лв. Ремонтираният участък ще бъде с нова асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

В следващите дни ще бъдат запълнени най-големите дупки по трасето, за да се повиши безопасността на движение до започването на текущия ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *