Председателката на 45-тото Народно събрание води листата на ИТН в Разград

Председателката на 45-тото Народно събрание Ива Митева е водач на листата на „Има такъв народ“ в Разградски регион.

Листата днес бе внесена в Районната избирателна комисия от областния координатор на ИТН Мария Господинова. С нея бяха и част от кандидатите, но без водача.

Ива Митева бе в разградската листа и за предишните парламентарни избори, но на втора позиция и влезе в парламента от софийска листа. Тя е родом от Разград, юрист по образование, наскоро защити в Института за държавата и правото при БАН докторска дисертация на тема “Смесени изборни системи за Народно събрание в Република България”.

Втори в листата е д-р Алпер Мурадов – ортопед-травматолог в МБАЛ „Света София“ и предходни медицински практики в бургаски и столични практики. Според справки в интернет д-р Мурадов е родом от Свищов, на предишните избори е бил в листите на ИТН  в Русе и Силистра.

Трети в листата на ИТН е Радослав Бойчев. Той е от Търговище, в тамошната листа е бил на предходните избори. Средното си образование завършва в Търговище, Икономически техникум, специалност “Счетоводство и контрол”. Висшето си образование придобива  в Академия на МВР, специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”, бакалавър. От 2003 до 2010 г. е служител на териториалното звено ” Борба с организираната престъпност” при ГДБОП – МВР. Като част от ТЗБОП – Търговище, дейността му е  била насочена към разкриване на неправомерно точене на бюджетни средства от НЗОК. От 2010 г. до настоящия момент се занимава с фирмена сигурност.

Четвърта в листата е областният председател на ИТН Мария Господинова. Тя e инженер по образование, завършила е РУ“Ангел Кънчев“, в момента завършва и „Политология, дипломация  и национална сигурност“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“. Има частен бизнес, собственик е на „М ТРЕЙД ДИЗАЙН”ЕООД.

Пета в листата е Ромина Първанова – бакалавър „Счетоводство и контрол“ в Икономическия университет във Варна, магистър „Корпоративен маркетинг“, изучава в момента „Дигитален маркетинг“. Управител е на собствена фирма, занимаваща се с митническо представителство.

На шеста позиция в листата е Ирена Колева – магистър „Икономика и управление на бизнеса“, бакалавър „Публична администрация“. Работи като завеждащ административна служба в ОУ“Никола Икономов“-Разград.

На седма позиция е общинският координатор на ИТН в Лозница Мартин Капралов. Той бе последен и в листата за 45-тия парламент, останалите с изключение на водача, са нови лица за разградската листа. Капралов е родом от Върбица, но от 15 години живее в Лозница. Завършил е педагогика, но не преподава, предстои му дипломиране като магистър „Агроном растителна защита“ в Пловдивския аграрен университет. Занимава се с пчеларство и трайни насаждения и е търговски представител.

Спокойна кампания сред хората ще води ИТН в Разградско – обяви областният координатор Мария Господинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *