Предколедно за общините: над 5 милиона лева за улични ремонти, най-много – за Исперих, най-малко – за Разград

Карта Област Разград

5 220 000 лева допълнителни трансфери получават седемте общини в Разградска област с Постановление на Министерски съвет на последното за годината правителствено заседание.

Общо за страната трансферите за общините са на стойност 136,2 млн. лв. Средствата се предоставят целево за реализиране на редица инфраструктурни проекти в сферата на социалната и техническата инфраструктура – реконструкция, рехабилитация и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни мрежи, изграждане на спортни и детски площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места, ремонт на детски градини, читалища и училища.

В Лудогорието най-голяма е сумата за Община Исперих – 1 000 000 лева, с тях местната управа трябва да извърши ремонт и рехабилитация на улична мрежа в общинския център и населени места в общината.

По 800 000 лева получават три общини.

В Завет с 690 000 лева трябва да ремонтират улична мрежа в населените места на общината, а с 110 000 лева – да изградят комбинирана спортна площадка в село Веселец.

В Кубрат със 700 000 лева ще ремонтират и рехабилитират улична мрежа в населените места от общината, а със 100 000 лева – трябва да оборудват и обзаведат приют за безстопанствени кучета и котки и закупуване на специализирано МПС за нуждите на приюта.

В Лозница с допълнителния транш ще се ремонтират участъци от общинската пътна и уличната мрежа на общината.

На Община Цар Калоян се отпускат 770 000 лева. С 620 000 лв. от тях ще се изгражда сграда за социални услуги в Цар Калоян, а със 150 000 лв. – ще се реконструира водопроводната мрежа в село Езерче, като първият етап е довеждащ водопровод от каптаж „Баш Бунар”.

750 000 лева е трансферът за Самуил. 280 000 лева са за укрепване на свлачище на пътя Самуил – село Кривица, с 400 000 лв. ще се реконструира и разшири общинска сграда в Самуил. 70 000 лева са за ремонт на улична мрежа

Най-малката сума е за най-голямата община – 300 000 лв. получава Община Разград. Те са разпределени поравно за ремонт на улична мрежа в Дянково и за ремонт на улична мрежа  в Раковски.

Информацията не е съобщена още в детайли на сайта на Министерски съвет, първа я оповести във Фейсбук  профила си народната представителка Десислава Атанасова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *