Правителството не оцеля при вота на недоверие

Депутатите решиха съдбата на кабинета “Петков”, след като във вторник се проведоха дебатите по мотивите за вота на недоверие. “За” бяха 123, а 116 бяха “против”. “Въздържали се” народни представители нямаше. Така правителството не издържа вота на недоверие.

Вотът на недоверие беше внесен първоначално от ПГ на ГЕРБ-СДС, като към него изразиха подкрепа ДПС, “Има такъв народ” и “Възраждане”.

“Беше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от г-н Пеевски, Борисов, Слави Трифонов и Митрофанова”, заяви Кирил Петков секунди след като мина вотът на недоверие в парламента, със 123 гласа “за” и 116 гласа “против”. Това бе резултатът при прегласуване, при което гласовете “против” бяха с един повече Оказа се, че това е вотът на депутата от ДПС Рамадан Аталай, който увери, че гласът му не е правилно отчетен.

“Искам да заявя ясно, че този вот е една малка стъпка от един много дълъг път. Те не разбраха, че така не могат да спечелят българския народ. Обещаваме, че спечелим тази битка да отвоюваме държавата си, да имаме една държава без мафия, да имаме една нормална и европейска България”, обърна се Петков към народните представители.

Гласуването се проведе на фона на антиправителствен протест, подкрепен от привърженици на ДПС и “Възраждане”. Успредно с това се провежда и многохилядна демонстрация в подкрепа на кабинета. Мерките за сигурност са засилени.

Източник: Дарикнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *