Правителствен гаф с новия областен управител на Разград

Служебното правителство освободи от поста „Областен управител на Разград” Владимир Димитров и на негово място назначи Севджан Садкъев. Информацията заедно с още 6 рокади в други региони е обявена от пресслужбата на Министерски съвет пред национални медии.

Назначението за Разград обаче е спорно, тъй като по-рано през деня Садкъев не бе освободен от предишния си пост. Той от дълги години е член на Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол. Садкъев е подал молба да бъде освободен, решението трябва да се вземе от Народното събрание, в което обаче днес не бе събрано мнозинство, за да бъде одобрена оставката му. Така той в момента е назначен на две държавни позиции.

Садкъев е кадър на ДПС. Беше сред лидерите на Младежката структура на партията на Доган в Лудогорието, бе и един мандат общински съветник.

Според информацията от правителствения пресцентър Садкъев притежава богат административен опит. Придобива образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Садкъев беше общински съветник в Разград. Повече от 10 години е член на Контролния съвет на Агенцията за следприватизационния контрол.

Според неофициална информация по-рано днес е освободена и заместник областният управител Ивелина Игнатова, която бе представител на ПП-ДБ в последното редовно правителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *