ППМГ празнува 50

Заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Добрин Добрев бе официален гост на празника на ППМГ“Акад.  Никола Обрешков“ по повод 50-годишнината от създаването на гимназията. Това съобщават от преслужбата на местната управа.

Учебното заведение отбеляза юбилея си в залата на Общинския културен център с концерт от музикални, танцови и театрални изпълнения на свои възпитаници или формации, в които участват ученици от гимназията. Сред гостите на празничния спектакъл бяха и: областният управител Драгомир Златев, общински съветници, директори на други училища, родители на ученици, бивши учители и ученици.

В приветствието си към гостите на ППМГ училищният директор Мануел Василев съобщи, че през този период гимназията са завършили над 4000 ученици, преподавателите и служителите са над 250, а част от учениците са станали и учители, има приемственост – фамилии, в които трето поколение учи в ППМГ. По думите на Василев ППМГ се развива през годините и в момента е първо в област Разград и водещо училище в България, а успехите се дължат на труда на децата и учителите, както и на родителите, които са им се доверили.

Заместник-кметът Добрин Добрев бе категоричен, че постиженията на ППМГ през годините и успешната реализация на възпитаниците на училището в Разград, в България, в Европа и са повод за гордост за всички в Разград. „Затова празнуваме с вас и усещаме неповторимата емоция заедно с вас, пожелавам на учителите да сте здрави, все така борбени и целеустремени, изпълнени с енергия, за да надградите успешните постижения досега“ – каза Добрин Добрев. Към учениците той се обърна с пожелание да попиват с желание знания и умения от преподавателите си, за да израстат достойни личности и с успешна реализация да прославят своето любимо училище и нашия любим град.

Концертът за 50-годишнината на ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ започна с изпълнение на Химна на училището от един от учителите – бивши ученици на ППМГ – Иван Гайдаров. Авторите на Химна са също бивши ученици – музиката е на Шукрие Динчерова, текстът – на Константин Косев и Елена Лютова, а аранжиментът – на Музикална школа „Илия Бърнев“. В концерта участваха: Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с ръководител Емилия Борисова; Алейна Кенанова от 11 „в“; Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“ ръководители Мария  Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; клуб „Театрали“ с ръководител Веселин Керемедчиев, в клуба участват ученици от 5, 6 и 7 клас в ППМГ;  Илина Георгиева от 8 „в“ клас; Гергана Георгиева – приятел на гимназията; Аляра Юсеин от 10 „г“ клас; Найлян Хавенгели от 11 „в“ клас от клуб „Театрали“; учителят по музика Иван Гайдаров; Танцов ансамбъл „Булгарика“ с художествен ръководител Румен Иванов; Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР ЦРД с ръководители Иван Стоянов и Ирина Стоянова.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *