По-ниски цени за тънки дърва обявиха от “Разградлес”

Общинско предприятие „Разградлес“ започна продажбата на дървесина за огрев по ценоразпис за 2020 г. Освен по-ниските цени на част от артикулите има и други нововъведения за удобство на гражданите, които се отопляват на дърва. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

За пръв път се въвежда продажба на обла дървесина с различен диаметър, като по-тънките дърва са на по-ниска цена. Така цер, габър и други твърди широколистни с диаметър под 10 см. се продават от началото на март на цена 62,40 лв. за кубик, а над този диаметър цената е 69,60 лв. за кубик. Акация и гледичия с диаметър под 12 см. пък са с цена 50,40 лв. за кубик, миналата година този асортимент се е продавал на цена 57 лв. за кубик. Тези артикули се заявяват в административната сграда на ОП“Разградлес“ на ул. „Бели Лом“49 и в кметствата по населени места, доставят се на адреса на клиента. Новост е и срокът за доставка, който е от 60 дни от заявяването, считано от следващия месец. Досега доставката се е правела до 30 ноември.

Още в същия ден се извършва доставката на заявена дървесина  от склада на общинското предприятие на ул. „Костур“34. Цените са за тон, предвидени са стойности за клиенти от град Разград и за клиенти от селата в община Разград.  Новост са нарязаните дърва акация и гледичия, те са на цени 124,80 лв./тон и 136,80 лв./тон в зависимост от населеното място. Нарязани цер, габър и други твърди широколистни са на цени съответно 142,80 лв./тон и 154,80 лв./тон, а когато са и нацепени – 175,20 лв./тон и 187,20 лв./тон.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *