Почти 1800 нарушения по пътищата в празничната седмица

Пътна полиция

1795 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 29 април до 5 май 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 490 фиша и 61 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя е санкциониран един велосипедист.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при двамата концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства. В два от случаите причината е неправоспособност на водачите, а в третия – употребата на наркотици.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

През празничните и почивни дни на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1500 нарушения на скоростните режими. 1250 от тях са установени извън населените места. 13 акта са съставени за липса на обезопасителни системи, колани и каски. От 1 до 6 май са връчени 33 електронни фиша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *