Почти 1000 нарушения по пътищата миналата седмица, от вчера започна нова акция за колани и детски столчета

Пътна полиция

935 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 27 февруари до 5 март 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 427 фиша и 58 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани трима пешеходци.

Установен е един шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол. Концентрацията при него е била под 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които 11 души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 2 до 6 март на територията на ОДМВР-Разград се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност“. В хода на акцията са проверени 774 превозни средства и 952 лица. Извършените проверки за алкохол и наркотични вещества са 89. За установени нарушения на място са съставени 224 фиша и 44 акта. При контролната дейност са засечени шестима неправоспособни водачи и са връчени 7 електронни фиша. 184 нарушения на скорfстните режими са установени в населено място, други 122 – извън населените места.

От 6 март стартира операция „Обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски“ по линия на ROADPOL. Проверките продължават до 12 март.

        

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *