Поне 10 ще скачат за кръста на Йордановден, общината обяви места за паркиране

Желаещите да извадят Богоявленския кръст на 6 януари от водите на язовир „Пчелина 2” засега са 10, но записването продължава до началото на самия ритуал в понеделник. Това съобщиха организаторите на инициативата. Преди година Андрей Андреев, Христофор Илиев и Джипо Джипов възстановиха след 23 години обичая Хвърляне на Богоявленски кръст, а тази година получиха подкрепата на Община Разград за организацията на събитието, което през 2019 г. събра 2500 зрители. Тогава обаче имаше известен дискомфорт за шофьорите на множеството автомобили, те спираха, където намерят място.

Тази година от Община Разград специални места за паркиране. Ето текста на уведомлението на местната управа, публикувано на сайта на Община Разград във връзка с провеждането на ритуала:

„Във връзка с гарантиране на сигурността и недопускане на пътно-транспортни произшествия с участие на моторни превозни средства и пешеходци при провеждането на общоградско мероприятие – хвърляне на Богоявленски кръст във водата на язовир „Пчелин 2“ на 06.01.2020 г. Община Разград ви уведомява за следното:

  1. Мероприятието ще се проведе на 06.01.2020 г. за времето от 11,00 до 13,00 ч. ;
  2. Участници и зрители ще паркират моторните си превозни средства на местен път в местността „Пчелина“ както следва:
  • Пред язовир „Пчелин 2“ от лявата страна по посока на движението до язовир „Пчелина 1“(язовир „Пчелина“ е първият язовир при движение от град Разград в посока комплекс „Делфин“)
  • От язовир „Пчелин 1“ до автобусна спирка „Колибите“ вдясно по посока на движението;
  • Забранява се паркирането на моторни превозни средства на местата, находящи се непосредствено до язовир „Пчелина 2“, същите са определени за екип на ЦСМП-Разград и длъжностни лица от Община Разград, ангажирани с мероприятието;
  • Забранява се паркирането на МПС на главен път III-204 Разград – Попово
  1. С оглед безопасността на гражданите и организиране движението в района на провеждане на християнския ритуал, на място ще изпълняват служебни задачи служители на РУ-Разград и разпоредители на Община Разград.
  2. Апелираме към гражданите, които възнамеряват да посетят мероприятието, свързано с Йордановден, стриктно да спазват указанията и разпорежданията на длъжностните лица по паркиране, придвижване и спазване на безопасните отстояния от бреговата ивица на водоема – обозначени с ленти.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *