Полицията и общината проверяват заедно тъмно ли е около пешеходните пътеки

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров обсъдиха с ръководството на ОДМВР-Разград – директора Ивайло Йовчев, началника на „Охранителна полиция“ Божидар Божков, началника на „Пътна полиция“ Теодор Тодоров и началника на РУ-Разград Станимир Станев – проблеми, свързани с безопасността на движението в Разград. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Конкретният повод за работната среща бяха три пътни инцидента с пешеходци и велосипедист на пешеходни пътеки, станали само за седмица в града.

Ръководствата на двете институции обсъдиха необходимостта от по-добра осветеност на пешеходните пътеки в Разград, особено на конфликтни кръстовища. Кметът Денчо Бояджиев съобщи, че местната управа ще кандидатства с проект за цялостна подмяна на уличното осветление с LED.

Коментирана бе и възможността за оформяне на повдигнати пешеходни пътеки.

Дискусията за пътната обстановка в града достигна до решение да се създаде междуведомствена комисия от служители в Община Разград и ОДМВР-Разград, която да извърши цялостен оглед на хоризонталната и вертикална маркировка и да предложи краткосрочни и дългосрочни мерки по отношение на състоянието на пешеходните пътеки, уличното осветление, местата за паркиране, цялостната транспортна схема в рамките на населеното място.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *