Полицията: Внимание – на места е заледено!

зима

Всички основни направления в област Разград са отворени за движение на превозни средства – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. На места има заледени участъци. Все още се пробиват пътищата: Самуил – Кривица, Кубрат – Беловец, Медовене – Завет и Цар Калоян – Костанденец.

По данни на Регионалната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“ вчера са евакуирани закъсали граждани на пътя Кубрат-Тутракан, с МТЛБ са транспортирани от Исперих до МБАЛ-Разград 10 пациенти, отстранено е паднало дърво на пътя Разград – Търговище, гасен е пожар в комин на ул. „Ивайло“12 в Лозница, както и пожар с щети в село Побит камък – на ул. „Трети март“14 е изгоряла 40 кв.м.покривна конструкция, 10 кв.м. дървен гредоред, домашно имущество, опушени са 150 кв.м. стени.

От Община Разград също обобщават зимната обстановка, като информират, че авариите по водоснабдителната и електроснабдителната мрежи в Община Разград са отстранени по данни на дежурния в Общинския съвет за сигурност. Снощи без вода бяха 4 села, а 1 – и без ток. Тези сутрин има частични проблеми със снабдяването с ток и вода единствено в село Мортагоново, а в Пороище – само с електричеството по някои улици, по отстраняване на авариите се работи.

Пътнопочистващата фирма е осигурила достъп до всички населени места в общината с изключение на две: в момента се пробира с роторен снегорин пътят към Островче, а след това ще се разчисти пътят към Радинград, както и шосето към поповското село Тръстика, пътят е в границите на община Разград.

Разчистен е пътят към сметището, в момента се отстраняват от шосето към „Амилум“ закъсали ТИР-ове.

В Община Разград са постъпили множество сигнали, на които се реагира днес: за непочистени улици: „Кратово“, „Илинденско въстание“, „Крали Марко“, общинския пазар в жк „Орел“, за паднали клони в жк „Орел“. В момента се опесъчават и лугират стъпалата към хотел „Cartoon“, започнало е и отстраняване на ледени шушулки от обществени сгради. В тази връзка местната управа призовава гражданите да сигнализират за опасни ледени шушулки по обществени сгради, както и да отстранят шушулките от сградите, които стопанисват.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *