Полицайките от Разградско – сребърни на зоново състезание, мъжете – четвърти

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе в Русе на 16 юни 2022 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при Академията на МВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение. Системата за провеждане на полицейска стрелба включва 16 изстрела, които се изпълняват с най-малко два пълнителя. Стрелящите използват само със служебно зачисленото им голямокалибрено оръжие.

ОДМВР-Разград се включи с три отбора мъже и един отбор жени в зоналното състезание. В индивидуалното класиране при мъжете Иван Атанасов от РУ-Разград завоюва трето място, а Николай Николов от РУ-Кубрат – четвърто. При жените трето място спечели Кристина Коева, инспектор в „Икономическа полиция” – Кубрат. Пътният полицай от РУ-Лозница Десислава Симеонова остана пета.

В отборното класиране жените спечелиха среброто, а мъжете – четвърто място.

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите при използване на огнестрелно оръжие. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение по стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2022 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР. Заключителният етап на Републиканския преглед ще се проведе от 27 юни до 1 юли във Варна.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *