Пожарът в „Те-МАX” е локализиран, но има отделни огнища и пожарникарите остават там през нощта

Около 21,00 ч. пожарът в магазин „Те-MAX” е локализиран, но има отделни огнища, започна да духа вятър и отново се разгарят, затова огнеборците остават и през нощта на мястото на инцидента. Това съобщи за Разград24/7 директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Емилиян Станев, който лично е на пожара от първите минути след подаването на сигнала за инцидента.

Той съобщи, че огнищата са под конструкцията, която е метална с минерална вата, от високата температура се окривява и пада, затова е рисковано огнеборците да влязат навътре в пожара. „Не знаем на какво ще се натъкнем” – допълни Станев.

Огънят е гасен от общо 7 пожарни екипа – 5 от Разград и по 1 от Исперих и Кубрат. По същото време възникнал и пожар в Ясеновец – сухи треви в близост до джамията, пожарникарите са реагирали и на този сигнал.

След локализирането на огъня две от колите се върнати в базата, останалите остават през нощта.

Съдействие на огнеборците са оказали от фирма „H2О” и от сметосъбиращата фирма „Уейст Солюшънс България”.

„Големият огън премина, сега само пуши” – обясни още Станев.

Той съобщи, че по случая ще се образува следствие, което трябва да установи причината за големия пожар. По данни на служителите в магазина за промишлени стоки и строителни материали огънят е тръгнал от помещението, наричано „лятна градина”.  Един от служителите усетил мирис на дим, когато отишъл, всичко в лятната градина горяло. Подали са сигнал до пожарната, но опитали да гасят и с пожарогасители, докато пристигнат огнеборците. От магазина са изведени 20-те посетители, излезли са и всички служители. Преместени са спрените на паркинга коли, а впоследствие и автомобилите, спрени зад магазина. Първоначално вятърът е духал от лятната градина към вътрешността на магазина, затова е пламнала бързо цялата сграда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *