Пожари в три къщи и бус гасиха разградски огнеборци

Пожари в три къщи и бус гасиха през последните дни огнеборците от Разградско.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че около 9.00 часа на 6 март е подаден сигнал за горяща къща в кубратското село Севар. Огънят унищожил покъщнината и покривната конструкция на едноетажен имот, собственост на самотно живееща 61-годишна жена. Причината за възникналия пожар е неправилно боравене с печка на твърдо гориво. Нанесените щети са в процес на изясняване.

Около 22.45 часа е получен сигнал за пожар в къща в град Завет, собственост на 53-годишна жена. Изгоряло е обзавеждането на една от стаите – спалня и гардероб, прозорец, паднала е мазилката на тавана. Причините и нанесените щети са в процес на уточняване. По двата случая се водят досъдебни производства.

От РД”Пожарна безопасност и защита на населението” допълват, че в този ден е имало още един пожар в къща в Лудогорието. В 15,14 ч. е получено съобщение за инцидент в къща на ул. „Вихрен”5 в село Подайва. Огънят унищожил 100 кв.м. покривна конструкция, 3 броя черна и бяла техника, домашно имущество, опушил и 300 кв.м. стени.

Още един пожар с нанесени материални щети е регистриран през последните дни в Разградско. В 1,12 ч. на 8 март е получено съобщение за пожар в бус „Мерцедес Спринтер”. Огънят унищожил документите на автомобила, двигател, предно стъкло, две гуми и табло.

Още пет пожара са възникнали в Лудогорието през последните дни, те обаче не на нанесли материални щети. На 6 март са горели отпадъци в землището на Севар и сухи треви край Завет, а на 7 март – сухи треви в землището на Малко Йонково, на ул. „Бърни Бърнев”5 в Разград и в землището на Цар Калоян.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *