Подкрепа от Басейнова дирекция за новите водоизточници срещна Областният управител

Днес в град Плевен в централата на Басейнова дирекция „Дунавски район“ се проведе работна среща за обсъждане на първите практически действия, необходими за реализиране на идеята за включване на допълнителни водни количества от три шахтови кладенеца във водопроводната мрежа на град Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

В срещата участваха Областният управител Владимир Димитров, управителят на „Рока Къмпани“ ООД Росица Лалева, управителят на „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД инж. Стоян Иванов, директорът на Басейнова дирекция – Плевен инж. Румелия Петрова и представители на екипа й.

Идеята за включване към мрежата на Разград на допълнителни водни количества от три шахтови кладенеца с питейна вода, които се намират на територията на предприятие в града, бе представена на ръководството на специализираната институция, отговаряща за управлението на водите в страната ни. Предложението срещна подкрепата на ръководството на Басейнова дирекция – Плевен, като бяха планирани конкретни стъпки за получаване на разрешително за водовземане от набелязаните кладенци.

След съгласуване с „Български ВиК холдинг“ EАД, ВиК дружеството в Разград ще изготви необходимата документация и ще я изпрати в Плевен за одобрение, като бе получено уверение, че тя ще бъде разгледана максимално бързо.

След получаване на разрешителните, предстои изготвяне на технически проект и реализиране на строително-монтажни работи за изграждане на водопроводна връзка към мрежата на областния град. Паралелно се разглеждат възможностите за водовземане от кладенци в други предприятия в града.

Организираната от Владимир Димитров среща в Плевен е поредният етап от реализацията на инициативата за решаване на проблема с високата цена на водата в град Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *