Подкрепа за Филхармонията от Младежкото обединение в БСП

Добрин Добрев, Николай Пенчев и Павел Русев получиха 153 подписа в подкрепа на Разградска филхармония “Проф. Димитър Ненов”, събрани на Национален съвет на Младежко обединение в БСП, който се проведе в началото на месеца в гр. Бургас. Подписите ще бъдат добавени към останалите, събрани в Разград.

„Културата е един от основните стълбове на нашето общество. Благодаря за подкрепата на младежите от цялата страна! Филхармонията е едно от най-големите ни богатства и трябва да я има!” – заяви Добрин Добрев, водач на листата на Коалиция “БСП за България” в 18 МИР-Разград.

„Ние започнахме тази битка и няма да се спрем пред нищо. Трогва ме този голям жест, който моите млади другари направиха към нас и каузата ни. България има бъдеще с такива хора! Сърдечно благодаря” – сподели Николай Пенчев, член на ОБ на МО в БСП и областен лидер на младите социалисти в Лудогорието.

Инициативата за физическа подписка в подкрепа на Филхармонията се стартира по инициатива на Николай Пенчев, който събуди общественото недоволство със своя публикация в социалните мрежи на 3 август. Младежкото обединение в Разград се ангажира с проблема и сигнализира националното ръководство на младежите и ресорната ѝм комисия по Образование, здравеопазване и култура. Сред подписалите подписката за Атанас Зафиров – зам.- председател на БСП, Борислав Гуцанов – организационен секретар на БСП, Петър Кънев – дългогодишен народен представител и други.

БСП винаги се е борила за развитието и запазването на културните институции. Показателно е, че Разград, с умелото управление на БСП успява да построи единствения културен дом след промените в България – Общинския културен център, един от най-мащабните в цялата страна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *