Подаръци по домовете за децата, родени на 28 януари

Заради епидемиологичната обстановка тази година не се проведе традиционното парти за рождените дни на кръщелниците на Кмета, всяко от 36-те деца обаче получи подарък – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Това стана с провеждането на празничната акция „Разград поздравява своите рожденици”. Служители на Община Разград се свързаха с родителите на децата и след  уговорка с тях посетиха в удобно време домовете или учебните заведения, в които децата учат, някои от родителите на по-малките деца посетиха сградата на Общината, за да получат подаръците на децата си. Всеки от подаръците е съобразен с възрастта на малките жители на Разград, за които днес е двоен празник – рожден ден и ден на града. Имаше сладки подаръци и за майките на рождениците – кутия шоколадчета с изгледи от Разград.

Припомняме, че по дългогодишна традиция, всички деца от община Разград, родени на 28 януари, стават кръщелници на кмета на града и всяка година се събират на организирано от местната управа тържество за техните рождени дни. От няколко години към веселата детска компания се присъединиха и тризнаците от две разградски семейства. Децата участват в този празник до навършване на 18-годишна възраст.

Днес подаръци получиха: 18-годишният Максим Ненков, 17-годишната Мерлин Мустафа, 16-годишните Иван Радев и Христина Йорданова, 15-годишната Зорница Тодорова, 14-годишната Цветилена Паскалева, Ферихан Рамадан – на 13 години, 11-годишната Цветомира Аладжова, 10-годишните Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева, 9-годишните Толга и Корай Хасанови, 8-годишните Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева, 7-годишните Цветелина Сашева и Илиян Славов, 6-годишните Селин Самиева, Моника Николаева, Симеон Пеев и Десислав Вълков, 5-годишната Симай Кадирова, 2-годишните Ефе Вергилов и Емма и Мария Тоневи, Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова – на 1 година, както и тризнаците Теодора, Калина и Диляна Терзиеви и Александър, Николай и Теодора Василеви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *