“Подай ръка” стана на 10, празнува с концерт

С благотворителен концерт Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка” отбеляза 10-годишнината от създаването си – съобщават от пресслужбата на местната управа.

В програмата участваха както самите потребители на социалната услуга, така и гостуващи формации и изпълнители. Освен да се насладят на музикалните таланти на потребителите на Център в залата на Общинския културен център, зрителите на концерта имаха възможност и да си закупят изработени от тях с помощта на социалните работници различни видове декоративни артикули и аксесоари. Именно финансиране на закупуването на материали за изработка на подобни артикули бе подаръкът на ръководството на Община Разград за годишнината.

От името на кметската управа приветствие към потребителите и социалните работници отправи заместник-кметът Добрин Добрев. Той заяви, че за десетгодишния период от създаването си ДЦПЛУ се е превърнал в институция не само в социалната сфера, но и в обществото. „Направихте чудеса, за което получавате адмирации от ръководството на общината. Че работите с желание и отговорност, се вижда при посещенията ни в Центъра по доволните лица на потребителите” – категоричен бе г-н Добрев. Той пожела на социалните работници да продължат да работят все така отдадено и да радват потребителите на социалната услуга.

Сред зрителите на прекрасния концерт бе и заместник-кметът Хабибе Расим, цветя освен ръководството на Община Разград изпратиха: Областна администрация, ДГ №6, КЦНСТДУ, Дом за стари хора и Център за работа с деца на улицата.

Освен песните и танците на всички потребители на Центъра, в програмата участваха и солистите Станка Борисова и Свилен Радев, както и гостуващите формации и изпълнители: ДГ”Славейче”, Хайредин Недев и Текин Зекериев от Школата по поп пеене в ЦПЛР ЦРД с ръководител Свилена Дечева, ТФ”Феникс” при ЦРД с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *