Побойникът от Острово – под домашен арест с електронно устройство

Прокуратура

Районна прокуратура-Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. 24-годишен мъж е привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Макар че не е осъждан, той е известен на органите на реда.

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово, област Разград. Между двамата възникнал словесен конфликт и И.А. нападнал 57-годишния си опонент, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака. Оставил го да лежи на земята и си тръгнал.

На следващия ден сутринта, пострадалият бил забелязан от жители на селото и незабавно бил подаден сигнал на тел. 112. 57-годишният мъж бил отведен в болнично заведение, където било установено, че има 7 счупени ребра и фрактура на костици на носа. Настанен е за лечение, като състоянието му се приема за опасно за живота.

В хода на започналото разследване е установена съпричастността на 24-годишния И.А. Той е привлечен като обвиняем за случилото се и задържан за срок до 72 часа. Днес Районен съд-Разград определи И.А. да търпи мярка за неотклонение „домашен арест“, контролиран с електронно устройство. Определението подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *