ПМГ стана на 48

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова бе гост на тържеството за патронния празник ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Днес учебното заведение отбеляза 48 години от създаването си.

Тържеството в залата на НЧ”Развитие 1869” започна с изпълнение на химна на училището и с празнично слово на директора на училището Мануел Василев. Той припомни, че ППМГ е първото профилирано училище в Разград, съобщи, че през тази година в гимназията ще се случат няколко неща за първи път, сред тях фактът, че  седмокласниците и десетокласниците ще се явят на национално външно оценяване. И на тях и 83-мата зрелостници той пожела успехи на изпитите.

След това връчи наградите на победителите в традиционния турнир „Обрешков”, който се провежда в областите: математика, биология, химия, физика, информатика, география и информационни технологии .

В празничния концерт учениците от ППМГ за пореден път показаха, че са талантливи не само в науките, които изучават, а и в изкуствата. На сцената излязоха няколко градски формации, в които участват възпитаници на гимназията: ДТШ”Хорце” към ЦПЛР ЦРД-Разград, Балетна школа при НЧ”Развитие 1869”, много аплодисменти имаше и за индивидуалните изпълнители – певци, танцьори и музиканти.

Гости на тържеството бяха и: Областният управител Гюнай Хюсмен, представители на РУО -Разград, на други разградски училища, родители.

One Reply to “ПМГ стана на 48”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *