Пловдивските отбори ще плащат 100 лева концесионна такса за стадионите си

Общинският съвет в Пловдив ще гледа на последната си сесия таксите за концесиите на стадионите на трите пловдивски клуба – Ботев, Локомотив и Спартак. Това съобщава пловдивският сайт Трафикнюз.

Пред сайта кметът на Пловдив Иван Тотев е заявил, че трите отбора ще плащат концесионна годишна такса от 100 лева, като по този начин всички отбори ще бъдат равнопоставени. Решението идва след заръката на Бойко Борисов, който при рестарта на строителството на стадион „Христо Ботев“ поиска минимални такси за футболните клубове. От Трафикнюз припомнят още, че Локомотив – Пловдив не подаде документи за концесията на стадиона, тъй като според собственика Христо Крушарски концесионните такси са изключително високи.

С новото решението, ако бъде прието от Общинския съвет, ще се изготви нова процедура за концесиите на стадион „Локомотив“ и терена за футболна база в Тракия. В същото време таксата на Ботев ще падне в пъти, като в момента те плащат близо 100 000 лева на година за базата си в Коматево и Колежа.

Източник: www.trafficnews.bg

Снимка: www.trafficnews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *