„Пилко” – отново Работодател на годината

Престижен приз за разградска фирма. „Пилко”ЕООД е сред 13-те наградени по време на форума „Работодател на годината – 2019”. Събитието се организира от Агенцията по заетостта, в четвъртък бе шестнадесето издание на този конкурс.

На тазгодишната церемония наградите на работодателите връчиха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, заместник-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров, както и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

Тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории: „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” и  „Успели заедно”.

В традиционната категория „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“ е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията по заетостта в страната.

„Пилко”ЕООД е призьорът за региона на Регионалната дирекция в Русе, която включва административните  области Русе, Разград, Силистра и Търговище. Фирмата е една от най-големите в страната за производство и преработка на птиче месо – припомнят от Агенцията по заетостта. Продукцията ѝ се реализира както у нас, така и на международните пазари. Наградена е за наемането на 121 работници от над 20 села от Разградска област, като през годината е осигурила устойчива заетост на 58 безработни лица. Предоставя възможност за безплатен служебен транспорт за работниците от отдалечени населени места, ваучери за храна, работно облекло.

„Пилко”ЕООД не получава за пръв път такъв приз, през 2017 г. фирмата също бе обявена за „Работодател на годината”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *