Пет медала за лудогорската борба от Държавното първенство за момичета

Пет медала за лудогорската борба от Държавното първенство за момичета. Състезанието се проведе през уикенда и в него взеха участие 120 състезателки от 35 клуба.

Два сребърни медала спечелиха състезателките на СК по борба „Лютфи Ахмедов“, които бяха водени от осемкратния световен шампион за ветерани и изпълнителен директор на клуба Ремзи Осман. Едното отличие е за Февзие Ниязи в категория до 36 килограма, която записа три убедителни победи, но изгуби финала. Другият сребърен медал е за Магнолия Станимирова, която с малко опит в борбата се класираха на второ място.

Натали Ивелинова в категория до 46кг. от СКБ „Кубадън“ гр. Лозница с личен треньор Севджан Адем след оспорвана загуба на полуфинал се класира на трето място.

Състезателката на СКБ „Агросем“ Острово Елиф Мехмедова в категория до 39 кг. с личен треньор Недрет Али също след една загуба на полуфинал спечели бронзов медал.

СКБ „Скрита сила – 2017“гр. Кубрат след пауза от 5 години дебютира при момичетата.  Състезателката Мелиса Ахмед спечели бронзов медал в категория +66 кг., тя е с личен треньор Мустафа Кесман.

На крачка от медалите останаха още 3 момичета класирани на четвърто и пето място включително и представителките от СКБ „Зекерие Гючлю“ Самуил с треньор Ерол Сали.

Петте медала от първенството за момичета са поредният успех за женската борба в региона във всички възрасти – от момичета през кадетки до жени.

От СКБ”Лютви Ахмедов” припомнят, че само преди седмица Фатме Шабан личен треньор Дениз Хамид направи много успешен дебют при жените на Европейското първенство в Букурещ, Румъния. В кат. до 59 килограма тя се класира на осмо място от 15 елитни световно известни състезателки. Конкуренцията в средните категории е много голяма преди Олимпийските игри в Париж и всички държави изпробват своите най-добри състезатели в различни категории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *