Петокласник от ОУ‘‘Ив.С.Тургенев‘‘ участва в онлайн симулация по проект на ООН

Петокласникът от  ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград Антон Йорданов Атанасов и учителката в същото училище Айтен Кязимов участваха вчера и днес в двудневна онлайн симулация ‘‘Политически форум на високо равнище за целите за устойчиво развитие“, на която представиха работата на училището по целите на Хилядолетието за устойчиво развитие на ООН. Това съобщават от учебното заведение.

Политическият форум на високо равнище е платформа в рамките на Организацията на обединените нации, чиято цел е да следи и подпомага изпълнението на целите за устойчиво развитие на глобално ниво. Форумът под шапката на Общото събрание на ООН е двудневен и се провежда веднъж на четири години. На него се представят докладите на държавите и се обсъждат в глобален мащаб наличните предизвикателства, добри практики и бъдещи подходи.

Екипът от ОУ”Ив.С.Тургенев” е одобрен след кандидатстване по проект “Целите за устойчиво развитие – сила за младежко действие”, който цели по-задълбочено запознаване на ученици и учители със структурата и функциите на форума, адаптиране целите към специфични местни условия, създаване на ефективни партньорства за постигането им и дългосрочна ангажираност с целите за устойчиво развитие и осигуряване на подкрепа от страна на международната общност за постигане на Програма 2030.

Антон представи доклад, изработен с помощта на Айтен Кязимова, и се включи в дискусиите на теми ‘‘Разпространението на целите за устойчиво развитие в моето училище“ и „Аз и целите за устойчиво развитие‘‘ и участва активно в изготвянето на резолюция, в която заяви бъдещите си намерения по отношение на изпълнението за целите за  устойчиво развитие. Петокласникът споделя, че се е срещнал с мотивирани и съпричастни с целите на ООН млади хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *