Паспортна в Лозница няма да работи 2 седмици, в Разград ще издават и удостоверения за гласуване в Дянково

Разград

ОДМВР-Разград уведомява гражданите, че “Български документи за самоличност”-Лозница няма да работи от 27 септември до 8 октомври включително. Желаещите да подадат заявления за издаване на лични документи или да получат готовите си, ще бъдат обслужени в сектор “БДС”-Разград.

Заради провеждането на частични избори за кмет на село Дянково, секторът ще работи на 3 октомври.

Служителите от сектора ще работят на :

  • 03.10.2021 г. от 08.30 ч. до 19.30 ч.

В седмицата преди 03.10.2021г., когато ще се проведат  изборите за за  КМЕТ НА С.ДЯНКОВО, ОБЩ.РАЗГРАД,    е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или  личен/зелен паспорт ), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В сектор „Българси документи за самоличност“ при ОДМВР-РАЗГРАД  е създадена следната организация за работа:

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването и или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт ) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 01.10.2021г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоворение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Разград или съответното звено на сектор БДС при Районно Управление на МВР за дните от 28.09.2021г. до 01.10.2021 г. от 08.30ч. до 17.00ч. и на 03.10.2021г. от 08.30ч. до 19.00ч.
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за избор за КМЕТ НА С.ДЯНКОВО, ОБЩ.РАЗГРАД  , се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО  СЕ  ИЗДАВА  ЗА  ДА  ПОСЛУЖИ  САМО  ПРЕД СЕКЦИОННАТА  ИЗБИРАТЕЛНА  КОМИСИЯ  И  Е  ВАЛИДНО  ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН   03.10.2021Г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *