Паркът отваря утре за деца и спортуващи

Със Заповед №448/27.04.2020 г. на Кмета на Община Разград Северен градски парк ще бъде отворен за посещение от граждани от утре, 28 април. На сайта на Община Разград предстои публикуването на схема, по която ще може да се извършва движението в парка. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Заповедта на Кмета на Община Разград е издадена на основание чл. 44, ал. 2 и ал. 4, във връзка с чл. 44, ал. 1, т.1, т.2, т.4 и т.8  от ЗМСМА, чл. 65, ал. 1, т.3 от Закона за защита при бедствия, чл. 63, ал. 1, ал. 4 и ал.5 от Закона за здравето, Заповед № РД-01-239 от 26.04.2020 г. и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб.

Според Заповедта на Кмета посещенията на Северен градски парк и градските градини се допускат при строго спазване на противоепидемичните мерки, както и на следните организационни изисквания: задължително носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства, съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Съобразно заповедта употребата на алкохол на територията на парка и градските градини е забранена. Гражданите следва да избягват контакт с повърхности в т.ч. сядане на пейки и тревни площи. Ползването на детските площадки и спортните съоръжения на територията на парка и градините е забранено.

Влизане и излизане от парка се извършва единствено от обозначените за целта места и обозначените маршрути за разходка, както следва:

– Влизане по ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Паркова“, ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Йордан Чобанов“ и ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. Васил Левски“ и ул. „Стадионна“;

– Излизане ул. „Стадионна“ – до Зоокът, ул. „Северен булевард“ до Стрелбищен комплекс и ул. „Ангел Кънчев“ – пресечката с ул. „Д-р Петър Берон“.

Северен градски парк може да се посещава само от деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 09:30 часа до 18:30 часа всеки ден.

Спортуващите също могат да посещават парка във времето до 09:30 часа и след 18:30 часа всеки ден, като те следва да се движат самостоятелно.

Контролът на разпоредените мерки се осъществява от служители на Община Разград, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ – Разград.

Зелените площи в парка днес бяха окосени, след което ще се извърши дезакаризация, там и по алеите на парка ще бъде извършена и дезинфекция.

Община Разград припомня, че разхождането на кучета в градските паркове и градини в Община Разград е забранено съгласно чл.20 ал. 1 от Наредба №9 за овладяване популацията на безстопанствени кучета и котки на територията на Община Разград.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *