Панорама на средното образование ще се проведе в Разград следващата седмица

На 11 и 12 май в Общински културен център-Разград ще се проведе Панорама на средното образование – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Инициативата се организира от Регионално управление на образованието-Разград и Община Разград със съдействието на ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград.

Целта на инициативата е да се информират родителите и учениците за предлаганите възможности за продължаване на обучението в училища в град Разград след завършен седми клас и да се създадат условия за равен достъп до качествено образование. Изборът на училище за обучение в гимназиален етап влияе многостранно върху развитието и мирогледа на учениците, а от правилния избор зависи мотивацията за учене и израстването им като личности.

В Панорамата ще вземат участие 9 училища от град Разград, които ще извършват прием след VII клас за учебната 2023/2024 г. и техни партньори.

Участниците в Панорамата ще представят своята дейност, ще споделят добри практики и постигнати успехи.

Откриването на Панорамата е насрочено за 14,30 ч. на 11.05.2023 г. в Общински културен център, гр. Разград.

В четвъртък Панорамата може да бъде посетена между 14,30 и 18,30 ч., а в петък – от 10,00 до 16,00 ч.

Панорама на средното образование ще се проведе и в още два общински центъра в Разградска област – на 7 юни от 17.30 часа в Киносалона в Исперих и на 21 юни от 13.30 часа в Народно читалище “Св. Св. Кирил и Методий 1891”-Кубрат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *