Още 9 листи в РИК днес, има изненади и първа заличена регистрация на кандидат, нямал 21 години

Още 9 кандидат-депутатски листи регистрира РИК-Разград днес, в последния ден за регистрации. С тях общо регистрираните листи станаха 30.

Първи днес са се регистрирали с пълна листа от ВМРО – Българско национално движение. Водач на листата е заместник областният управител Евгени Драганов. Втори началникът на Регионално управление на образованието Ангел Петков. Трета е Илина Младенова Петрова, на четвърта позиция е общинският съветник Руско Дянков, пета е Росица Николова Николова, шести – Петър Дончев Иванов, седма е директорката на Обреден дом-Разград  – Борислава Руменова Йовчева-Касабова, осми – Пламен Кирилов Георгиев.

Както по-рано днес съобщихме, още една парламентарно представена партия с пълна листа се регистрира днес. Водач на листата на БСП за България е Таско Ерменков, общинският лидер на БСП и заместник-кмет на Община Разград Добрин Добрев. Трети е директорът на ОП“Паркстрой“ Иван Борисов, който е представител на партийната структура в Кубрат. На четвърта позиция е директорът на Домашен социален патронаж-Разград Румяна Балтова. Шеста е директорът на  Регионален исторически музей Таня Тодорова, седми – областният младежки лидер на БСП Димитър Ганчев, осма – Павлина Русева – експерт в отдел „Стратегическо планиране и програми“ в Община Разград.

Шестчленна е листата на коалиция „Патриотична коалиция – ВОЛЯ И НФСБ“. Води я Гюлер Ахмедова Мерданова, втори е Димитър Радев Димитров, трета -Даниела Николова Кушкова, следват: Вилма  Борисова Ненова, Димитър Николов Димитров, Грета Йорданова Минчева.

Изненада е водачът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!”. Това е лидерът на фен клуба на ЦСКА Симеон Изворов. Листата е четиричленна, в нея влизат още: Александра Неделчева Ненова, Николай Димитров Димитров, Инна Петрова Тошева.

Четирима за кандидат-депутатите от партията на Петър Москов Консервативно обединение на десницата – КОД. Листата се води от Людмила Йорданова Димитрова, следват: Светла Янкова Христова, Росен Димитров Миланов, Тихомир Христов Георгиев.

Двучленна е листата на партия Български съюз за директна демокрация: Галина Панайотова Йорданова и Димитър Милчев Димитров.

Професионалният домоуправител Маргарита Тинчева Иванова води листата на партия Глас Народен, следвана от Андрей Петков Андреев и Веселин Русев Спасов.

Най-изненадваща е листата на Българска прогресивна линия на бившия депутат от БСП Красимир Янков. За Разградски регион тя се води от настоящия разградски депутат от БСП Мартин Обрешков. Втори е д-р Николай Колев, който бе избран за общински съветник от БСП в Разград през 2019 г., но напусна местния парламент поради законова несъвместимост. Трета е Доротея Георгиева от Кубрат – юрист, също кадър на БСП.

Последната регистрирана в РИК-Разград листа е на коалиция Граждани от протеста. Тя е двучленна, включва Иванка Георгиева Теофилова и Александър Борисов Благоев.

На заседанието си днес РИК-Разград извърши и първото заличаване на регистрацията на кандидат-депутат. Проверка в ГРАО установила, че Севгюл Илиянова Радева – под №5 в партия „Има такъв народ” е на 20 години пи о този показател не отговаря на законовите изисквания: Съгласно чл. 244 от Избирателния кодекс право да бъдат избирани за народни представители имат българските граждани, които отговарят на условията на чл.65 ал. 1 от Конституцията на Република България, а именно да са навършили 21 години. На това основание РИК обяви регистрацията й за недействителна и я заличи от листата на „Има такъв народ”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *