Още 3 паралелки под карантина, COVID-19 взе 21-вата си жертва

Коронавирус

Разумът надделя в отношенията между институциите, медиите и обществото и днес от РЗИ-Разград чрез Областна администрация-Разград изпратиха добре синтезирана и полезна откъм съдържание информация относно ситуацията с COVID-19 в региона.

Според нея обаче заразата ни притиска още по-сериозно и новозаболелите през последното денонощие са 36. От тях 14 са в гр. Разград, 4 в Исперих, 3 в Кубрат, 2 в с. Желязковец и по 1 в  с. Самуил, гр. Цар Калоян, с. Езерче, с. Ловско, с. Бърдоква, с. Къпиновци, с. Йонково, с. Иван Шишманово, с. Тодорово, с. Веселина. 30 от заболелите през последните 24 часа са оставени под домашна изолация, а други шест са хоспитализирани.

Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица.

Под карантина са поставени още три ученически паралелки: I клас на ОУ „ Васил Априлов“, гр.Исперих, II клас на ОУ „Отец Паисий“ в с. Дянково и IX клас в СОУ“ Христо Ботев“, гр.Кубрат.

Към момента хоспитализираните са 49 души, 142 са оставени под домашна изолация и 84 – под карантина.

Днес COVID-19 е взел и 21-вата си жертва в Лудогорието. Починала е 62-годишна жена от с.Желязковец, с положителен PCR тест за коронавирус. Тя е била хоспитализирана на 20.10.2020г. в ОПФ към  МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград.

Ръководството и екипът на Областната администрация изказват съболезнования на роднините и близките на починалата.

От Областния щаб за борба с COVID 19 апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *